Khamis, 14 Mei 2009

YAHUU...

ALHAMDULILLAH...Setelah hampir berbulan2 dan hampir setahun jugak aku melepak kat umah,akhirnya aku telah ditawarkan ke FORM6 di SEK.MEN.KEB.LANDAS(SMKL)dalam aliran kemanusiaan,jurusan ekonomi n geografi.....

Aku mula mendaftarkan diri pada 11hb MEI lalu dan telah berjaya mengikuti orientasi bagi pelajar2 PRA-UNIVERSITI(FORM6)selama 4ari......


Tapi malangnya sek baru ku itu terlalu jauh dari umah dan menyebabkan agak sukar untuk pergi kerana asrama di sek itu dalam proses baik pulih.....Beberapa org rakan telah menghasutku atau erti kata lain mengajakku bertukar di SEK.MEN.DURIAN MAS(SMKDM)kerana disana asrama disediakan..malangnya di DURIAN MAS terlalu didedahkan dgn pelbagai masalah sosial,dan aku ni seorang yang mudah sgt terhasut......
Kedua ibu bapa ku juga tidak membenarkan aku berpindah......



Dan aku telah ambil keputusan untuk kekal di sek ini,tapi masalah sekarang transpot xde...huhuhuhu seandainya aku ni diberi kuasa superhero,ingin skali aku terbang ke sek tu tanpa dikenakan sebarang minyak atau tanpa dikenakan sebarang bayaran tol..hahaha dah melalut ni......


Sepanjang aku bergelar penjaga rumah,aku telah ditemani oleh dua orang sahabat atau erti kata lain cam kakakku sendiri iaitu kak reen & kak ayu....diorang juga telah banyak memberi aku sokongan dan semangat kat aku walaupun tidak pernah berjumpa...THANX SIS.....


Okey aku dah xde masa ni,maklumlah bila berada di cc....hehehe
sebelum aku di usir dan lampu pun dah warna merah(cam ultraman r plak)...baik aku cau dulu..........to all followers,teruskan jenguk blog ni....adios...

9 ulasan:

'aqila berkata...

tahniah...
beljar rajin2 tau...
wewewe~~`

Iznie berkata...

belajar rajin2 taw....
org cakap klu masuk fom 6 nie kena study hard... :)

setiasahabat berkata...

rajin adik rajin ...
rajinlah berlajar...
bila besar nanti....
(alamak dak lopa pulak)

reen berkata...

bila besar nt jngn kureng ajar....he...tulun smbungkn...

tahniah!!teruskn pjuanganmu..walau jauh manapn sekolah tu,jngn mudah putus asa...kuatkn smngt!!

princessfrogy berkata...

oo bgus2...
study elok2 erk..
rajin2..
(org yg tulis ni pun sama gak..)
hehe...

intan shaheera@ieyra berkata...

aqila:thanx....



iznie:mmg kena study hard pun...tapi kekadang kak ieyra ni terlalu jahat......hahahaha


setiasahabat:mak ai layan lagu lak....hehehehe



kak reen:mmg dah terlalu bersemangat ni,kalau org suh g berperang pun sanggup ni...huhuhuhu


princessfrogy:kita sama2 study hard r...jumpa kat U ek...hehehe

Luth Textile berkata...

ala.. mau seribu daya, takmo seribu dalih

kakyong berkata...

Belajar itu ibadah..study smart!

intan shaheera@ieyra berkata...

luth textile:btl...btl...btl......thanx bg support



kakyong:thanx kakyong......