Jumaat, 1 Mei 2009

berserah pada takdir......

Bulan MEI telah bermula dan satu berita yang tidak enak didengar telah menerjah di telingaku...(masih dalam mood sedih)....


Seawal jam 9.00pg aku telah menempatkan diriku di CYBER CAFE(bukan nama sebenar)di kawasan KG.JERANGAU untuk memeriksa keputusan untuk melanjutkan pelajaran di mana2 IPTA & IPTS yang telah dinyatakan akan keluar pada 1hb MEI 2009.....Dengan semangat yang berkobar2,aku terus membuka laman web(HTTP://UPU.MOHE.GOV.MY)...untuk membuka laman web ini sahaja mengambil masa selama satu jam kerana mungkin ada sedikit kesulitan yang tidak dapat di elakkan....


Setelah satu jam menunggu,akhirnya laman web tersebut dapat dibuka.......aku terus memilih untuk semak pemohonan.......

Tetapi PANAS KU SANGKA SAMPAI KE PETANG,RUPA2NYA HUJAN DI TENGAHARI,,dukacita dimaklumkan bahawa permohonan aku gagal......mula2 tu agak frusted jgk r,tapi bila difikirkan balik mungkin ada cabang lain yang aku boleh tuju...

Mungkin rezeki aku tiada untuk terus ke menara gading,tapi aku akan tetap ke sana walau apa pun dugaannya.......

Untuk masa ni aku hanya terus berserah pada ketentuan yang maha ESA kerana aku tahu ALLAH akan sentiasa ada untuk membantu hamba2nya........

24 ulasan:

Iznie berkata...

ala...relaks la kak ieyra...

takpe2...
cool..cool...

takde rezeki...nak wat camne...

dapat matrix tak?
;D
kalau tak juga, masuk fom 6 pon okayh gak...
:P


actually, iznie pon takot dah nieh nak spm...adush...

intan shaheera@ieyra berkata...

IZNIE:ngah nunggu result poli je...kalu gagal jugak amik form 6 je lah.....

ONE ZABA berkata...

sabarrrrr!!!! doa disamping usaha yg gigih pasti menghasilkan kejayaan

intan shaheera@ieyra berkata...

uncle one:thanx uncle......

irah berkata...

ala..wat relaxs je..
selain upukan masih ada yang len..
macam saya,upu pun tak boleh jugak..tapi saya tak kan putus asa..sebab masih banyak lagi institusi len...jadi wat relaxs je..

intan shaheera@ieyra berkata...

irah:mmg ngah bersabar r ni......tunggu result politeknik je...kalau xdapat pun amik STPM je

EYA ZAMANI ZAITEE berkata...

jgn putus asa ya ieyra ...doa bbyk mudah2 ada pluang lg ...:)

EYA ZAMANI ZAITEE berkata...

jgn putus asa ya ieyra ...doa bbyk mudah2 ada pluang lg ...:)

reen berkata...

2 la!!!!dulu mak ayah suh blajaq tul2 ekau asyik bcnta cntun jek......
dah...dah...jngn nk sedih2...gagal skali bkn bererti gagal untk slama2nya.....cuba dan terus cuba lg...tnggu jek frm 6 nt...x pn tnggu eden masuk minang ekau!!!hahahaha....:P

~PakKaramu~ berkata...

Pak Karamu melawat anda

princessfrogy berkata...

maktab xmohon erk..
ala lepak r..
wat dulu rayuan..ane tau dpt ke lpas ni..
tunggu result poli plak..
senarai nama form 6 da kuarkan..

diana berkata...

duuh, frusted is sin.. sabar sayang..

Tanpa Nama berkata...

sabor e2 spruh dri iman...doa b'byk dik...insya-Allah adk msti dpt smbg blajar t... :-) jgn sdyh eh' hav a goOd daY... :-)

Pye02 berkata...

Assalamualaikum dik... chat? lau dpt form6 ok r 2 dik... mne2 pn blajar gak kn...hope adik akn bjye smbg study... :-)

intan shaheera@ieyra berkata...

kak ziya:xde putus asa pun,,cuma kecewa aje skit..hehehehe

intan shaheera@ieyra berkata...

kak reen:yea!!!!!yea!!!!yea!!!!!cik ien nak masuk minang.....kira sah je lah ye.hahahaha

intan shaheera@ieyra berkata...

pak karamu:datanglah melawat slalu

intan shaheera@ieyra berkata...

princessfrogy:ieyra xmohon pun maktab....just mintak poli n upu je......kalu poli pun xdapat,ieyra masuk form 6 je lah...tapi buat masa ni kita enjoy dulu r......

intan shaheera@ieyra berkata...

diana:sabar separuh dari iman......cayok!!!cayok!!!!cayok for my self....

intan shaheera@ieyra berkata...

tanpa nama:knp tidak bernama??????ape2 pun thanx lawat blog ni......

intan shaheera@ieyra berkata...

pye02:thanx kak akhirnya masuk gak dalam blog adik.........

F.a.i.z.z.a.h berkata...

tak pe lah dik. tak de rezeki. amik form 6 je lah dulu ye.

aku yang terpunya berkata...

leh tunggu dulu kalau nak,2nd intake ke...form 6 skrg pun ok,dapat diploma kan,klu tak salah la...cuma kena pakai uniform la ek..hehhe

sabar ye ieyra,ada hikmah disebalik tu,itu bukan gagal itu namanya ujian.amik sebnayak mungkin pahala sabar ye...

intan shaheera@ieyra berkata...

kak faizzah:mmg ngah study kat form 6 r ni.........



aku yang terpunya:thanx sgt2.......