Isnin, 19 Januari 2009

kenangan VS pengalaman

Aku nak ucap time kasih kat sape2 yang sering singgah kat blog aku....

Ari tu aku ada janji nak cite sesuatu yang agk lucu(bg aku ni mmg lucu,tpi kalu korang rasa xberapa lucu jgn lupa senyum aje ok),cite ni berlaku masa aku tahun enam....aku baru nak belajar bawak moto..biasa r jiwa muda...

Aku yakin sangat yang aku boleh bawak moto sendiri tanpa ada orang bantu,,dengan selambe nye aku terus start moto tu...

Tanpa peduli ape yang akan terjadi,aku terus masukkan gear satu,,,masa tu aku betul2 xtau...lepas masukkan gear,,aku terus nak tunggang....

tak sampai satu saat aku terus terbaring atas jalan sebab xdapat nak balance kan badan aku...punyalah malu masa tu..xdapat dibendung lagi...



kejadian kedua berlaku masa aku nak belajar bawak kereta...

masa tu aku baru masuk sekolah menengah..tgk org lain bwk mcm senang je...

xtau mcm mana aku blh salah masuk gear dan terlupa tekan break....habis kemek kereta tu...


sampai sekarang aku jadi penumpang aje.....

bilalah aku nak dapat bwk kete betol2....sampai sekarang asyik bawak kete sorong aje.....


p/s:aku rasa tajuk xberapa kena r....

6 ulasan:

Marzalina berkata...

hahaha...akak pon ada pengalaman serupa..malah lagi teruk dr ieyra tau..malu la plak nak cita hehehe...sampai sekarang dah tak bawa motor dah...serik dan fobia.

ieyra berkata...

la akak pun ada pengalaman cam tu.....ieyra dah serik bawak kereta aje......moto plak sampai sekarang ieyra jadi minah rempit...

ONE ZABA berkata...

cuba tunggang kambing dulu ke...dah pandai , baru la naik moto.... heee ...heee.

EYA ZAMANI ZAITEE berkata...

skrg2nya masih ada niat , bila smpai masa n saatnya akan tiba juga :) good luck ..dh dpt lesan bagitau ya kak ziya belanja ...

Iznie Nadyra berkata...

kah3...
apa larh kak ieyra nie...
kira orang utara cakap "loqlaq" tol kak ieyra nie...
kah3

ayah izni ayik sruh izni blaja nek moto, n dapatkan lesen...tpi izni takot... ;p

neway, x saba nak amek lesen kreta lpas burfday nie... =)

reen berkata...

cite ieyra ni lbih kureng sama je ngan akak..frst time akak blaja bwk moto tlanggar pasu,ms 2 pkai kain batik&bju T..ap la ek..yg kdua trlanggar pkok tbu dpan umh,malu tau jiran2 ktawakn..&yg paling gmpak skali lnggar lembu!!hahaha..ksian...