Isnin, 26 Oktober 2009

1001 problem!!!!!!

setiap orang mesti ada je masalah yang merungsingkan kepala kan????
begitu juga aku....
dah terlalu berat masalah ni sehingga boleh menggugat semangat aku lam study...

seawal usia remaja cam aku ni mesti akan mengambil jalan yang mudah je iaitu ikut perasaan tanpa berfikir panjang....
aku xtau apa yang harus aku buat...
tapi aku memang dah xterdaya nak menanggung masalah ni..


blog ni pun dah lama x di updates disebabkan masalah2 ni r...aku xtau nak di share kat sape...

tiap2 malam asyik tangisan je yang menemani tidurku......
apa yang harus aku buat?????????

4 ulasan:

- jinggo - berkata...

terima kasih kepada masalah...
ada seorang pakar menyatakan : kalau kita bermasalah.....
cuba cara ini
re-framing
madsudnya kita menggunakan kuasa minda kita menukar - yang negetif kepada yg positif.
kita bercakap dengan perkara positif...

sebab disebalik pemasalahan tu - ada positfnya....

intan shaheera@ieyra berkata...

bagi org2 muda lak...masalah tu tlah dikira sesutu yang paling kritikal...

xpernah cuba untuk mempositifkan balik

EYA ZAMANI ZAITEE berkata...

masalah x penah lari ieyra hnya kita saje yg boleh atasi ..bcrite luah kan pada sesorg belum tentu mlegakan ...kat blog ni saje tempat nya ...luas saje pa yg rasa patut n x ptut ..x pun tuliskan saje masalah itu pada email yg org lain x boleh baca skurang2nya mlegakan ati n pikiran kita wlaupun belum tentu selesai :) ..akak doakan dari jauh moga2 lapangkan lah ati smua insan2 yg akak syg ..take care ..

intan shaheera@ieyra berkata...

ieyra tergolong dari golongan insan y akak syg gak ker....