Rabu, 17 Jun 2009

Suka Duka Kehidupan......

Manusia di uji dgn pelbagai dugaan...ada yang sedih dan ada yang gembira.........
Sekiranya kisah sedih yang dilalui,,,bykkan bersabar.........seandainya kisah tu gembira,,,jgn lupa bersyukur........



Al-kisahnya bermula dgn cite sedih yang teramat2lah sedih(tangkap leleh wa cakap lu).....
Pada 22/MEI/2009 lalu,seorang sahabat cyber merangkap kakak ipar/kakak/mak mertua(apa2 aje lah..hehehehe)yang dikenali sebagai MISS NURAZREEN@KAK REEN telah menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-29.........w/pon ni dah masuk bulan JUN,tapi ada kisah disebaliknya.....
Tetiba naluri hati ni nak cuba post hadiah dari jauh melalui khidmat "abang postman".....aku tidak pernah menggunakan khidmat abang postman ni.......aku pun try r gunakan khidmat dia ni...tapi malangnya,sampai sekarang adiah 2 xsampai2 lagi....heheheehe....ntah kemana adiah tu hilang pun xtau lah.......

(p/s for kak reen:bila adiah tu dah sampai,jgn dibuang plak ye)...


Kisah gembira lak,,,baru2 ni aku telah ditawarkan ke POLITEKNIK SULTAN MIZAN ZAINAL ABIDIN(PSMZA)bagi sesi januari 2010...dalam cost DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRONIK......so aku amik keputusan yang drastik,berenti dari form 6 n standby to politeknik....

8 ulasan:

Idalara berkata...

Sedih mng sedih bila hadiah yg kita bg kat seseorg tak diterima..tp tkpe..sekurang2nya ieyra beri hadiah..reen?bakal besan auntie ke?..
tahniah ieyra..belajar rajin2 ye..

princessfrogy berkata...

tahniah erk...
so wat pe smentara masuk poli ni?

F.a.i.z.z.a.h berkata...

ye..keputusan yang bijak! bagus2 bagus.. so, pe plan 6 bulan ni? nak ternak lemak je ke? :p

intan shaheera@ieyra berkata...

auntie idalara:ape kak reen tu besan auntie...hahahahaaha.......dia tu kakak ipar ieyra tau,nanti kita ada kena mengena gak r..hahaha

intan shaheera@ieyra berkata...

cik frogy:thanx....
xde wat pe pun.....ganggu org je lah kije part time ieyra.hahahaah

intan shaheera@ieyra berkata...

kak faizzah:okey gak cadangan akak tu......nak ternak lemak biar jadi tembam cam dak whilea tu,,baru nampak comel.hahahaha

reen berkata...

jenuh da tunggu tp x de pun..berjanggut dah anak kmbing akak..huahuahua..
sis ida!!!i miss u my bakal besan!!!hakhakhak...
tahniah la....wat taik mata la bnyk2 kt umh tu ye...

intan shaheera@ieyra berkata...

kak reen:auntie ida n kak reen ni buat blog ieyra macam program jejak kasih lak...............
bila dah brenti dari form6 ni kena r buat kerja part time yang lama iaitu ganggu org.huahuahua