Khamis, 27 Ogos 2009

salam ramadhan.....

sudah masuk satu minggu kita berpuasa........
(amacam slama 1 week ni ada tertinggal tak????hehehehe)


slama satu minggu gak aku pertama kalinya merasai keperitan berpuasa jauh dari keluarga...
walaupun xlah sejauh berada di negeri omputih...
tapi???seminggu berbuka n bersahur di politeknik sudah cukup mengajar aku erti kesusahan tanpa berdikari...


hari pertama aku just berbuka meggi yang senang dimasak kerana???tidak sempat nak sambar lauk kat kafe..hehehehe(lucu je)

tu time berbuka.....time sahur lak,,,makan biskut cap chipsmore je(kejap ada,kejap xde)..2pun just amik 4keping je(nak save bajet)............

masuk hari kedua dan seterusnya,barulah menu berbuka aku stabil coz ada bazar di buka kat lam poli tu.....

tapi time sahur tetap sama makan biskut cap ada n xde.....hehehehe





tapi aku tetap syukur coz aku duk jauh pun masih ada benda yang boleh dimakan.........
bukannya dah sampai tahap doublekan waktu berpuasa......(paham2 je lah)...

5 ulasan:

reen berkata...

ala..sian dia..
x pe la..bsyukur la..anggp la 1 dugaan dlm idup kita..bsusah2 dulu..bsnang lenang kmudian hari..

- jinggo - berkata...

sabar..
sabar
sebab semua orang yg nak berjaya mesti lalui pengalaman ni...
ada harga yg perlu dibayar.....

selamat berpuasa.

^^::ceq kelor::^^ berkata...

sian ye...
tak pe timba ilmu kira keja jihad.
tambah lagi time ramadhan.

~kira beruntung lah korang~

intan shaheera@ieyra berkata...

KAK REEN:btl....btl....btl...


CG JINGGO:thanx atas nasihat itu...


CEQ KELOR:mmg beruntung pun....hehe

Pye02 berkata...

nsb leh blik evry week...kra ok ag 2...huhuhu.. cian2 kt ye.. cipmore ad xde ek' :-)